[update] iPad is here

apr 03 2010

Vandaag is het dan zover.. nou ja, in Amerika dan. De Apple iPad ging vandaag dan eindelijk na ruim 2 maanden na de aankondiging officieel in de verkoop. Bij vele Apple stores hebben echte ‘die hard’ Apple fans uren of zelfs dagen voor de deur gekampeerd om maar te zorgen dat ze als eerste een iPad in handen konden krijgen.

Hoewel het om de wifi only versie gaat, gaan ze als warme broodjes over de toonbank. Persoonlijk vraag ik me af of er net zo’n ‘hype’ zal zijn als de wifi+3G versie uitkomt, omdat dan natuurlijk veel mensen de wifi versie al hebben. We zullen het zien.

Om dit dan toch nog een beetje een informatieve post te maken is een ‘unboxing’ filmpje natuurlijk wel tof! Daarom ben ik een tijdje aan’t zoeken geweest en kwam ik uiteindelijk het onderstaande filmpje tegen. Het betreft hier wel een unboxing van een demo iPad die Apple eind vorige maand naar een selectieve groep reviewers gestuurd had, maar ik vind persoonlijk dat deze unboxing wel met een flinke dosis humor gedaan is en daarom wat meer de moeite waard dan de normale -meestal saaie- unboxings.

Anyway, enjoy!

Update

Uit berichten over de officiële verkoopcijfers is gebleken dat er meer dan 300.000 iPad’s verkocht zijn op de 1e dag! Dit overtreft zelfs de 1e gerenatie iPhone in 2007. Op diverse sites en youtube stromen ook de eerste reviews binnen en is (een van de) eerste iPad’s in Nederland. Deze werd door Rafaël Redczus van het Groningse bedrijf N8W8 vanuit Amerika meegenomen en werd hier in Nederland geveild, de opbrengst komt ten goede komen aan de bestreiding van analfabetisme. De iPad, gekocht voor ongeveer €300,- bracht in de veiling zo’n €2130,- op.

2 responses so far

  1. http://www.youtube.com/watch?v=lAl28d6tbko

  2. Hehe wou dat filmpje nog in een update erbij zetten :p Geloof er alleen niks van dat ze het voor elkaar gekregen hebben die hele alu achterkant zo tot stof hebben kunnen blenden… Wel mooi dat’ie lang aan het rammen was om’m dubbel te vouwen en dat de iPad het nog gewoon bleef doen :p