Apple music event

sep 01 2010

Vanavond werd door Apple de jaarlijkse Keynote presentatie gehouden met betrekking tot de iPod/muziek/media tak van het bedrijf. Al weken (zo niet maanden) gingen de geruchten over wat men dacht te verwachten qua nieuwe iPod’s, de AppleTV en een ‘cloud based’ iTunes. Dat laatste is er niet van gekomen, hoewel iTunes wel een flinke update gekregen heeft met nieuwe features en ‘iTunes Ping’, een social network gericht op muziek.

De AppleTV is misschien niet wat je in eerste instantie zou denken, het is geen tig inch Apple ‘style’ tv voor in je woonkamer, maar een klein zwart elegant kastje waarmee je diverse media kan streamen naar je tv. De oude AppleTV had nog een harddisk waar je media naartoe moest synchroniseren, maar met de nieuwe AppleTV stream je alle content vanaf het internet of vanaf je computer middels een netwerk kabeltje of via de ingebouwde wifi.

Via een HDMI kabeltje sluit je hem aan op je tv zodat je van de hoogste kwaliteit beeld en geluid kunt genieten.

Nieuwe iPods waren er ook nog vanavond. Namelijk een nieuwe iPod Shuffle, die nu weer lijkt op de vorige generatie, met de knopjes, maar wel een stuk kleiner geworden is en features van de vorige generatie overgenomen heeft naast enkele nieuwe. Tevens werd er een nieuwe iPod Nano gepresenteerd. En deze verschilt nogal erg van z’n voorganger. Wat bij de vorige generaties juist groter werd (het scherm), hebben ze voor deze nieuwe generatie juist kleiner gemaakt maaaaaaarr…… het is nu wel een touch screen! met multi touch! Als laatste werd de meest populaire iPod voorzien van een paar updates, de iPod Touch. Deze heeft nu een nog dunnere behuizing, de langverwachte camera zit er ook in en kan zelfs HD filmpjes maken. Het display hebben ze vervangen voor eenzelfde als de iPhone 4 evenals de processor. Maar wat ik niet verwacht had, maar wat wel door vele gesuggereerd werd (en uitgekomen is), is dat de iPod Touch nu ook voorzien is van FaceTime met een camera aan de voorkant. Je kunt nu dus met zowel de iPhone 4 als de iPod Touch ‘facetimen’ (video bellen voor wie ‘Facetime’ niet kent).

(vlnr: iPod Shuffle, iPod Nano, iPod Touch)

Voor alle details en overige informatie over de Ipod- Shuffle, Nano en Touch, de nieuwe AppleTV en iTunes ga je natuurlijk naar Apple.com/nl.

Reacties uitgeschakeld voor Apple music event

Comments are closed at this time.